zondag 27 april 2014

Vertrekkersbijeenkomst: Onze vrienden van de toekomst

Daar is hij weer, het maandblad Zeilen. Een tijdschrift vol met nautische verhalen, waarvan Patrick zich ondertussen wel ere-lid mag noemen. Al een aantal jaren kijken Patrick en ik naar de grote groepsfoto van de vertrekkersbijeenkomst. We dromen langzaam weg en lezen over de routeplanningen van andere schepen. Ja, over een paar jaar staan wij daar ook bij "De vertrekkers", maar helaas loopt het anders....
 
Ieder jaar organiseert het maandblad zeilen 2 bijeenkomsten speciaal voor vertrekkers, waarvan één in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers (NVvT). Tijdens de bijeenkomsten is er de mogelijkheid om vragen te stellen, kan je genieten van presentaties en misschien nog wel het belangrijkste: je leert andere vertrekkers kennen.
 
De eerste bijeenkomst, in november, hadden we voorbij laten gaan. Deze viel tegelijk met de dag waarop we Dylano's verjaardag wilden vieren. We wachten en wachten op de oproep van de volgende bijeenkomst, maar het bleef stil. Hebben we er misschien overheen gelezen? Patrick nam contact op met de Zeilen. Helaas hadden ze, zonder dit eerst te vermelden, besloten de bijeenkomst in maart te laten vervallen.
 
Op het zeilersforum plaatst Patrick de reactie van de Zeilen en meldt hij dat er in maart dus geen bijeenkomst wordt georganiseerd. Na een aantal teleurgestelde reacties, ontstaat al snel het idee om op eigen initiatief een bijeenkomst te organiseren en het animo is groot.
 
Op 19 april was het dan zover, onze "eigen" vertrekkersbijeenkomst. Een mooie zonnige dag waarbij we ervaringen, dromen en tips uitgewisseld hebben. Vele van hen zullen we nog meerdere malen op het water tegenkomen, doordat je allemaal afhankelijk bent van de seizoenen en heersende winden. Toch gek om je "nieuwe familie" (zoals zeilers het onderling vaak noemen) nu al te leren kennen. 
En ja, de foto mocht natuurlijk niet ontbreken! Welliswaar niet in het maandblad Zeilen, maar wel op onze eigen site.
 
Eric en Denise, bedankt voor de organisatie van deze gezellige middag.
 
[Bianca]
 
Het was een inspirerende dag met mensen die allemaal een soort gelijke droom hebben.

Geen opmerkingen: