maandag 29 december 2014

Kerst op Tofino

Eenzaam? Nee, totaal niet! In de planning van onze reis zouden we een oceaanoversteek aan het maken zijn. Kerstspulletjes lieten we in Nederland achter, daar zou ons hoofd niet naar staan. Met een beetje geluk zouden we een rustige zee hebben en kon ik een warme maaltijd koken. Achteraf lachen we hierom.

Kerst was druk en gezellig! Op de 20ste bezochten we Santa Claus met zijn elfje in the Irish pub. De kerstsfeer zat er goed in. De kinderen kregen veel persoonlijke aandacht, mochten op de foto en werden verwend met een snoepzak en cadeautje. Voor ons een stukje Engelse pie en natuurlijk een hand van de Kerstman: Merry Christmas!

Hmmm, als ik die foto zie,
krijg ik weer trek. Het was heerlijk!
Een strijkplank als kindertafel, perfect!
Je moet soms creatief zijn.
Het kerstdiner nuttigde we op kerstavond. ’s Middags deed ik samen met Ellen (vrienden die een vakantie naar Tenerife geboekt hadden) inkopen. Op de terugweg naar het appartement reden we langs de Chinese bazaar. Een kerstslinger, glitter kaarsjes in glazen potjes met sterretjes, een kerstboompje met lampjes en een Kerstman die danst en zingt slaan we voor 20 euro op de kop, een lachertje. In vier uurtjes en vier afwasbeurten verder, hebben we een heerlijk kerstdiner bereid. We proosten en dineren op het balkon, wie had dit van te voren gedacht?

Trotse koks!














Verrassing van de kerstman?!

Eerste kerstdag brunchen we wederom gezellig bij Erik, Ellen, Emily en Madelyn. De kinderen vermaken zich goed en de Kerstman danst en zingt vrolijk zijn liedje. Een top-aankoop! Erik geeft ons een lift terug naar de boot en daar worden we wederom verrast. Op het kajuitluik staat een tasje met kerstcadeautjes. Verbaasd kijken Patrick en ik elkaar aan: De Kerstman is langs geweest!? We nemen een drankje met typische Spaanse kerstkoekjes uit ons net verkregen kerstpakket. Wat hebben we toch een geweldige monteur! Een andere cultuur leer je echt pas kennen als je ergens langer ligt en contact maakt met de plaatselijke bevolking.


’s Middags openen we onze kerstenveloppe, die we in Portugal al van Marleen (Patrick’s moeder) gekregen hadden. Wat hebben we toch een lieve vrienden en familie die in augustus al persoonlijke teksten en kerstkaartjes schreven, een mooie kerstboom knutselde van strijkkralen, kersttekeningen maakte en al nadachten om met kerst samen een kerstliedje te zingen! We zijn ver weg, missen onze vrienden, maar deze enveloppe deed ons goed.


Een tweede kerstdag kennen ze in Spanje niet. Wij klussen hard door aan de laatste voorbereidingen, zodat de motor soepel geplaatst kan worden. Terwijl we druk bezig zijn, worden we regelmatig gebeld via skype. De familie viert samen kerst, iedereen mooi gekleed en met een lekker hapje in de hand. Het voelt raar om iedereen gezellig bij elkaar te zien, terwijl wij in onze kluskleren aan het doorpakken zijn. Het kerstfeest is voorbij! Wij moeten weer aan de bak, anders komen we hier nooit meer weg.

[Bianca]

Bedankt voor alle mooie kaarten, knutselwerkjes, tekeningen en lieve woorden!

2 opmerkingen:

  1. Waauw zo zie je maar weer dat het ook anders kan lopen en toch nog een gezellige kerst hebben. En dan ook nog kerstkaarten wie had dat gedacht. Nu1 nog de motor erin bouwen nog even vakantie houden en dan kan jullie reis weer verder .
    succes met de motor genieten van de dagen daarna en dan weer genieten van de reis. We volgen julkie weer op de site. Liefs en een dikke knuffel voor r the kids.x x x x x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Saludos saludos desde Holanda, seguimos pendiente de ustedes. Fuerte abrazo.

    BeantwoordenVerwijderen