donderdag 7 mei 2015

Steeds meer kleren uit

Oceaanoversteken zijn eigenlijk best saai, mits het weer goed is. En dat is het geval. Dus ja, beste lezers, een spannende titel, maar eigenlijk geen spannende update.

Gewapend met mutsen, handschoenen en dikke truien verlaten we de haven van Mindelo. Met 7,5 knoop vliegen we tussen de eilanden door. Daarna hebben we een draaiwind, gevolgd door windstilte. We besluiten de motor te starten en na drie uurtjes pikken we de passaatwind op en blijft de motor uit. Een rustige eerste nacht en met de kou valt het reuze mee. De handschoenen blijven in de zak.

De volgende morgen staat Dylano om kwart voor zes alweer te popelen, een nieuwe filmdag is begonnen! Onze zeebonk heeft als enige geen last van zeeziekte en hij vermaakt zich dan ook hele dagen binnen. Filmpjes kijken worden afgewisseld met puzzelen, knopen leren, bouwen met de duplo en zijn letterboek, maar net als bij de meeste kinderen blijven de filmpjes natuurlijk favoriet. Fenna weet zich goed te vermaken met haar pop, puzzels, kettingen rijgen, spelen met wasknijpers en duplo.

Na twee dagen zijn we allemaal ingeslingerd, hoera! Wachtlopen gaat een stuk eenvoudiger zonder het gevecht met zeeziekte, kou en slaap. We zijn uitgerust! De nachtwachten zijn momenten voor onszelf; even computeren, nadenken en genieten van de sterren en de maan. Overdag slapen we om de beurt en spelen we met de kids. Het is zonnig en warm en ook de truien blijven binnen.

De boot vaart zichzelf prima op de windvaan. We maken gemiddeld 100 mijl per dag, hebben alleen maar zon en windkracht 3-5. We hebben al een vierde deel afgelegd en zijn hard op weg naar de helft! De appeltaart om dit te vieren hebben de mannen vandaag gebakken. Waarschijnlijk haalt die het half-weg feestje niet, maar dat zal de pret niet drukken.

Met de SSB zender hebben we ondertussen contact met andere Nederlandse schepen aan de overkant. Wat een energieboost om ze even te spreken! Het is fijn dat er zoveel mensen met ons meeleven. Met alleen maar zee om ons heen leven we in een klein wereldje. Ook al gaat het momenteel super goed, we tellen de mijlen af. Ons hoogtepunt van vandaag was een heerlijke warme douche met de waterzak in de kuip, want regen hebben we nog niet gezien. En beste lezers, zoals ik deze blog al begon, spannender wordt het niet. En nee, foto's van de douche, om de blog op te leuken, kunnen we helaas niet toevoegen.

[Bianca]

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten